Thursday, 14 March 2013

PANAS !!! Apa Kaitan Anwar & Misuari ???


Kerajaan diminta menyiasat hubungan baik antara Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim dan pemimpin Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF), Nur Misuari.

Menurut laporan Bernama, Naib Presiden Umno Datuk Seri Mohd Shafie Apdal berkata hubungan mereka itu dilihat menimbulkan persoalan apabila Anwar dan Nur Misuari kerap berjumpa meskipun kedua-duanya tidak mempunyai sebarang jawatan rasmi.

"Bagi saya, Anwar dan Nur Misuari kini saling mempergunakan antara satu sama lain untuk mencapai matlamat masing-masing," katanya kepada pemberita selepas mengadakan pertemuan dengan Ahli Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung (JKKK) Parlimen Bera di Bohor Baru, di sini, Khamis.

Turut hadir Anggota Parlimen Bera Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang juga Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.

Shafie yang juga Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah berkata pendedahan laman web WikiLeaks baru-baru ini membuktikan Anwar dan Misuari sering mengadakan pertemuan.

"Gambar Anwar yang rambutnya sudah putih itu membuktikan bahawa itu adalah gambar terbaharu.

"Dia (Anwar) sanggup melakukan apa sahaja bagi mencapai matlamat politiknya," katanya.

Sumber: KLIK SINI

Lepas ni, semua pasti terbongkar.... Kejadian di Lahad Datu tercetus selepas beberapa ketika pertemuan dua makhluk ni. Kedua-dua dibuai perasaan tamak politik tinggi melangit sehingga lupa akar sasa dalam bumi ALLAH...

Tanpa bukti, puak-puak pembangkang terus menerus menuduh & menfithnah kerajaan yang mencetuskan kejadian di Lahad Datu. Kerana hasad dengki puak pembangkang terhadap pemerintah sampai ada yang sanggup mengatakan  anggota keselamatan yang meninggal itu hanyalah sia-sia... Agak-agak patut tak puak macam tu kite campak je ke laut hitam, pasti sesuai kerana hati mereka pun dah hitam legam...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...